nl / en

Octatube’s tweede project voor het V&A vandaag geopend

Nieuws  29-06-2017
In hartje Londen is de grootste architectonische interventie van het Victoria and Albert Museum in 100 jaar geopend; het langverwachte Exhibition Road Quarter. Het project is ontworpen door het gerenommeerde architectenbureau AL_A. Het project bestaat uit een nieuwe hoofdentree, plein, café, museumwinkel en een grote kolomvrije tentoonstellingszaal 15 meter onder het maaiveld.

Delfts Daglicht voor de heropende National Gallery of Ireland

Nieuws  15-06-2017
Na zes jaar verbouwen en restaureren opent de National Gallery of Ireland vandaag haar historische gebouwvleugels weer voor het publiek. Architectenbureau Heneghan Peng maakte daglicht tot één van de hoofdthema´s in het ontwerp.

OV Terminal Breda Beste Gebouw van het Jaar

Awards  19-05-2017
De BNA heeft OV Terminal Breda uitgeroepen tot Gebouw van het Jaar 2017. De jury roemt het monumentale bouwwerk om zijn vernieuwende typologie en de sterke relatie met de stad. Octatube feliciteert architect Koen van Velsen met deze prestigieuze onderscheiding.

Montage toegangsbrug Kasteel Ruurlo

Nieuws  30-03-2017
Nadat vorige week de RVS brugdelen zijn gemonteerd en bevestigd aan de heipalen, is deze week de montage van de beloopbare glaspanelen en glazen balustrade afgerond.

Bouwwereld - Rokin 49

Publicaties  28-02-2017
"Het ronde dak van Rokin 49 is opgebouwd met gebogen cassettes met warmgebogen glas op een ruitvormige staalconstructie. De staalconstructie bestaat uit rechte kokerprofielen die onder een hoek aan elkaar gelast zijn."

Golvend dak voor nieuwe Passage Tilburg

Nieuws  24-02-2017
In de komende jaren vinden er in de binnenstad van Tilburg een aantal grootschalige ingrepen plaats om de binnenstad nog aantrekkelijker te maken. Eén van deze ingrepen is een nieuwe verbinding tussen de Heuvelstraat en het Pieter Vreedeplein. Hier is Octatube nauw betrokken bij het ontwerp en de realisatie van een spectaculaire nieuwe winkelpassage met een golvend dak.
Laad ouder nieuws
Deel deze pagina