nl / en

Price Waterhouse Coopers


Architect De Architektenkombinatie
Opdrachtgever JP van Eesteren
Jaar 1996
Locatie Nederland, Den Haag
Materiaal Staal, Glas
Toepassing Gevel


Het kantoor van Price Waterhouse Coopers aan de Lange Voorhout in Den Haag is gevestigd in een Rijksmonument. In het verlengde van een monumentale entreehal bevindt zich een groot modern atrium, dat oud en nieuw met elkaar verbindt. “Je betreedt de 21ste eeuw”, aldus de architect van de Architektenkombinatie.
Voor dit atrium realiseerde Octatube een 18 meter hoge glazen gevel, met een oppervlakte van 260 vierkante meter. De constructie van de gevel bevindt zich gedeeltelijk aan de buitenzijde en bestaat uit zeven ronde stalen kolommen. Daaromheen zijn een drietal RVS afspanningen bevestigd waarbij de horizontale spanwerken zorgen voor de stabiliteit. Andere trekstangen zijn Quattro knopen bevestigd die de 1650x3600 millimeter grote glaspanelen vastklemmen. Het hightech gevelsysteem maakt het glazen oppervlakte zo transparant mogelijk.


high-tech | atrium | kantoor
Neem contact met ons op.
factsheet print

Nederland, Den Haag

Gerelateerde systemen

Deel deze pagina