nl / en

Sales engineer

Welk uitdagend project ga jij binnen halen? Als key player van het Sales team ben jij het eerste aanspreekpunt voor aannemers, architecten en ontwikkelaars. Je achterhaalt de behoeften van potentiële opdrachtgevers en geeft ontwerpend advies op het gebied van uitdagende gevels en constructies. Je bent altijd op zoek naar kansen en optimalisaties.

Functieprofiel
Voor projecten die worden aangeboden maak je met de input van leveranciers een kostencalculatie. Je schrijft een offerte met daarin een technisch voorstel. Dit wordt intern afgestemd op het gebied van engineering, planning en uitvoering. Jouw strategische communicatie met projectpartners opent de deur bij opdrachtgevers, zodat deze hun project met Octatube willen realiseren. Met het Sales team ben je verantwoordelijk voor de contractvorming. Uiteindelijk draag je het project over aan de projectleider. Een dergelijk traject duurt vaak een aantal maanden en ondertussen werk je tegelijkertijd aan andere kansrijke projecten. Je hebt elke week wel een paar afspraken en afhankelijk van het project kan dit ook in het buitenland zijn. Door het verkopen van nieuwe projecten speel je een belangrijke rol bij het mogelijk maken van de groeiambitie van het bedrijf. Na verloop van tijd is ook het opbouwen, onderhouden en versterken van langdurige klantrelaties een belangrijk onderdeel van je werk.


Taken en verantwoordelijkheden

 • Je geef zelfstandig ontwerp- en prijsadvies voor kleine projecten (<300k).
 • Je ondersteunt bij het maken van schetsen, calculaties en tenders voor grote complexe projecten in Nederland en Europa.
 • Je onderhoudt contacten met klanten, adviseurs en onze supply chain en neemt deel aan (ontwerp) meetings.
 • Voor klanten en projectpartners in binnen- en buitenland geef je presentaties.
 • Je bent verantwoordelijk voor het verkopen van projecten en de daarbij horende technische en contractuele afspraken.


Onze ideale kandidaat

 • Je hebt een assertieve & communicatieve persoonlijkheid en vindt het leuk om op zoek te gaan naar kansen.
 • Je beschikt een afgeronde wo opleiding in de richting architectuur, bouwtechniek, bouwmanagement of vergelijkbaar.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelste taal en hebt sterke spreek- en schrijfvaardigheden. Duits is een pre.
 • Je heb een flexibele instelling en krijgt energie van ad-hoc werkzaamheden. Je kunt goed samenwerken met anderen en bent daarbij integer en betrouwbaar.
 • Zowel tussen verschillende disciplines binnen één project als in de dynamiek van het Sales team ben je goed in staat om hoofdzaken van bijzaken te onderscheiden en verantwoordelijkheid te nemen voor het leveren van resultaten.


Wij bieden
We zijn een klein team waar veel mogelijk is en waar er ruimte is om jezelf verder te ontwikkelen. We hechten veel waarde aan een open, transparante en gedreven werksfeer.

Wat betekent werken bij Octatube?

 • Je neemt deel aan een jong en gespecialiseerd team in een dynamische en groeiende organisatie.
 • Zekerheid dat je je kennisniveau op het gebied van gevelbouw, glas- & staalconstructies en nieuwe materialen fors uitbreidt.
 • Je werkt mee aan het realiseren van innovatieve en iconische projecten met gerenommeerde ontwerpers en ingenieurs uit de hele wereld.
 • Octatube doet projecten van ontwerp tot realisatie, dus er is een tastbaar resultaat van je inzet, en dit betekent dat je zowel met een teamvan gedreven architecten en constructeurs werkt als met gespecialiseerde productie- en montagemedewerkers.
 • Er zijn veel mogelijkheden om je te ontwikkelen in onze platte en informele organisatie. Ons kantoor is daarnaast onlangs uitgebreid met een ensemble van historische panden, die de komende jaren nog verder ontwikkeld gaan worden, met zowel een kantoor als eenwerkplaats.

 

Voor inhoudelijke vragen over deze vacature kun je contact opnemen met: Sven Butteling - 015 7890000.
Sollicitaties kunnen digitaal worden verstuurd naar vacatures@octatube.nl t.a.v. Rania Ramkisoen.