nl / en

Do you have innovative ideas, dreams or designs that are seemingly impossible? We are eager to solve your architectural challenges! Contact us so we can be of assistance.

Vrije vorm


Sinds de opkomst van het 3D CAD (Computer Aided Design) ontwerpen in de jaren ’80 en ’90 heeft Octatube aan de voorzijde van de ontwikkelingen gestaan in deze trend. Tegenwoordig wordt bij Octatube elk project volledig 3D ontworpen, berekend en getekend. Dit zorgt voor volledige vrijheid in de geometrische mogelijkheden en de haalbaarheid kan direct getoetst worden aan de hand van vele typen materialen en productiemethodes.

Eén van de eerste substantiële projecten met een volledige vrije vormentaal van Octatube is het Stadhuis Alphen a/d Rijn. Door het afwijken van het bekende orthogonale raster en de grote hoeveelheid unieke elementen, was het toepassen van 3D CAD essentieel en is het gelukt dit uitdagende project volledige geprefabriceerd te produceren en te realiseren.

De laatste jaren zijn er steeds meer mogelijkheden op het gebied van (File to Factory-) productie zoals CNC lasersnijden, CNC Frezen en 3D printen. Ook Octatube maakt veelvuldig gebruik van deze technieken, bijvoorbeeld bij de productie van grote hoeveelheden unieke elementen.


vrije vorm | gebogen | dubbel gebogen | getordeerd

Gerelateerde producten

Deel deze pagina