Luifel Stadhuis Lelystad

Architect
Opdrachtgever
Jaar
Locatie
Materiaal
Glas
Toepassing
Luifel/Droogloop

De hoofdentree van het stadhuis in Lelystad heeft tijdens de renovatie een uitnodigende luifel gekregen met een volledig glazen dak. De luifel volgt de contouren van het gebouw en lijkt te zweven boven de ingang van het stadhuis. Ector Hoogstad Architecten, die ook al verantwoordelijk was voor het oorspronkelijke gebouw  uit 1983, heeft Octatube uitgedaagd om een – zo transparant mogelijk – volledig glazen dak te maken.

Het glazen dak met een oppervlakte van 35 vierkante meter bestaat uit slechts 6 verschillende glasvinnen en 7 grote glazen vormpanelen. De grootste uitdaging was de planning en de montage van een zeer groot glaspaneel van 7,5 meter lang en 1,57 meter breed.

De grote uitkraging richting het plein die uitloopt in een scherpe punt, springt gelijk in het oog. De contour van de luifel bestaat uit een brede zetwerk band, die wordt opgevuld door een zo transparant mogelijk glasdak met een constructie van uitwaaierende glazen vinnen. De zwevende luifel markeert een uitdagende entree voor bezoekers van het vernieuwde stadhuis.

Factsheet Contact

Deel deze pagina