Junior Sales Engineer Design & Build

Solliciteer

Junior Sales Engineer Design & Build

5272 x bekeken

Profielschets

Het warm houden van contact met klanten, het spotten van en inspelen op nieuwe projectkansen, uitgebalanceerde aanbiedingen doen die potentiële klanten simpelweg niet kunnen weigeren. Kun jij ons unieke bedrijf, onze expertise en onze maatwerkoplossingen zo onder de aandacht brengen bij potentiële klanten dat zij samen met ons hun uitdagende projecten willen realiseren?

Bij Octatube bedenken we slimme, nieuwe en soms experimentele oplossingen voor complexe en specialistische architectonische constructies. En we realiseren deze vervolgens ook zelf. Denk aan het glazen entreegebouw van het Van Gogh museum in Amsterdam, de kabelnetgevel van de Markthal in Rotterdam en de uitbreiding van het Victoria & Albert museum in Londen. Stuk voor stuk toonaangevende en inspirerende projecten. Ontwerpen en maken gaan bij ons dus hand in hand: van technisch ontwerp en detaillering tot productie, montage en onderhoud. Octatube is een design & build bedrijf in één. En dat is best uniek!

Als junior Sales Engineer ga je binnen ons Salesteam aan de slag met het maken van aanbiedingen voor klanten die uitdagende architectuur willen realiseren. Jij snapt de wens van de klant en vertaalt deze naar creatieve en innovatieve conceptontwerpen, calculaties en planningen. Je brengt hiervoor je eigen bouwtechnische kennis in en haalt natuurlijk ook kennis op bij expertises binnen Octatube (projectmanagement, constructeurs, engineers en inkopers). Deze kennis breng je bij elkaar zodat er constructieve, technische en creatieve oplossingen tot stand komen waar onze klanten blij van worden. Je faciliteert en begeleidt het hele proces om uiteindelijk tot een passende offerte te komen die de klant het vertrouwen geeft en overtuigt om met ons samen te werken.

In deze startpositie leer je onze manier van werken en onze technische expertise toe te passen. Je werkt in een unieke design en build omgeving waar je met je neus op het hele proces zit en veel ervaring opdoet met het realiseren van complexe architectonische constructies van onder meer glas en staal. Bij ons is er bovendien veel ruimte om te groeien en je te ontwikkelen.

Wat je doet

 • Je ontwikkelt je om onderstaande verantwoordelijkheden en activiteiten op termijn zelfstandig op te pakken:
 • Je zoekt naar en speelt in op nieuwe projectkansen en onderhoudt hiervoor contact met (potentiële) klanten.
 • Je begeleidt de totstandkoming van technische mogelijkheden en oplossingen om uitdagende architectuur voor onze klanten tot leven te brengen. Hiervoor werk je samen met verschillende expertises binnen Octatube.
 • Je zet jouw technische fascinatie, kennis en creativiteit in bij het maken van schetsen, kostenramingen en tenders voor grote en complexe projecten in binnen- en buitenland.
 • Jij bent verantwoordelijk voor aantrekkelijke en nauwkeurige offertes, waarin onze expertise, creativiteit, innovativiteit en betrouwbaarheid sterk naar voren komen.

Wat neem je mee

 • Je bent open en communicatief en hebt een fascinatie voor bijzondere architectuur.  
 • Je wilt je technische inzicht in combinatie met je HTS of WO achtergrond (architectuur, bouwtechniek,
 • bouwmanagement) in zetten om onze klanten opdrachtgevers te ondersteunen hun bouwkundige dromen waar te maken.
 • Je hebt een flexibele instelling en kunt goed op ad hoc vragen reageren zonder daarbij de grote lijnen  en targets uit het oog te verliezen. Je neemt verantwoordelijkheid voor je resultaten.
 • Je bent goed in resultaatgerichte samenwerking en je bent daarbij integer en betrouwbaar.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelste taal en je hebt prima spreek- en schrijfvaardigheden.
 • Je bent in staat en bereid om af en toe voor het werk in binnen- en buitenland te reizen en bent minstens 32 uur per week beschikbaar.

Waarom je bij Octatube wilt werken

 • Jij deelt onze passie en gedrevenheid om samen bijzondere en uitdagende architectuur te realiseren.
 • Je ziet alle formaten van projecten weleens voorbij komen. Je hebt variatie tussen zowel grote als kleine projecten.
 • Onze kernwaarden en manier van werken passen bij jou. (Check onze site).
 • Je werkt graag binnen een innovatieve en internationale werkomgeving waar ruimte is om je talenten te laten bloeien.
 • Je bent bij ons de regisseur van je eigen ontwikkeling, zowel persoonlijk als functioneel.
 • Je houdt wel van een leuke feestje, een borrel, een studiereis of ander event om naast hard werken ook samen te ontspannen.
 • Wij bieden goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de CAO van het Metaalbewerkingsbedrijf.

Enthousiast geworden?
Octatube is een werkgever die gelijke kansen biedt aan alle werkzoekenden. Alle gekwalificeerde sollicitanten die passen in onze cultuur en voldoen aan de gestelde eisen komen in aanmerking voor de rol. We werken hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt en we willen ervoor zorgen dat iedereen zich thuis voelt.  

Iedereen is welkom om bij Octatube te solliciteren. Dus denk jij dat deze vacature bij je past, reageer dan snel! Je sollicitatie (motivatie & CV) ontvangen we graag digitaal via een mail naar vacatures@octatube.nl.  Wil je meer weten over de vacature? Neem dan contact op met Robert Capel, 015-7890000.
Wij kijken uit naar je reactie!

Sluitdatum: 14 mei 2023

Contact informatie

Voor algemene vragen over werken bij Octatube kun je terecht bij de afdeling HR via het telefoonnummer tel 015-7890000 of stuur een mail naar vacatures@octatube.nl

Inschrijving

De onderstaande velden met een ! zijn verplicht

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
CV-gegevens

CV upload

Bladeren
Werkervaring, motivatie of omschrijving