Redundantietesten op glazen vinnen (Challenging Glass Journal#7)

Glas is een bros materiaal dat gemakkelijk kan breken. Hoe kan glas, een geliefd constructiemateriaal voor architecten vanwege zijn transparantie, worden toegepast als een veilig constructieelement zoals een vin of een balk? Door verschillende glasplaten met PVB-folies aan elkaar te lijmen, krijgt het constructie-element redundantie.

Maar wat er precies gebeurt als het glas breekt, is moeilijk te voorspellen. Daarom voert Octatube breuktesten uit om meer te begrijpen van het gedrag na breuk. Welkom in de wereld van glasfractografie versus constructietechniek.

Ontdek de conclusies van een serie in-house testen (in onze fabriek/testfaciliteit in Delft (NL)) die we op ware grootte hebben uitgevoerd voor verschillende projecten, zoals beschreven in onze Challenging Glass Paper 'Redundancy tests on glass fins'.

Lees de paper geschreven door Peter van de Rotten, Wouter van der Sluis, Michele Arinze Akilo.

Sinds 2010 heeft Octatube in minstens 20 verschillende projecten glazen vinnen toegepast als constructieve onderdelen, zowel in gevels als daken. Zoals het Van Gogh Museum, Victoria and Albert Museum, Tottenham Experience.