Metaalunie bijeenkomst CE-Markering bij Octatube

Gisteren had Octatube de eer om de Koninklijke Metaalunie te verwelkomen voor een bijeenkomst over de aanstaande verplichte CE-Markering.

Onder zeer grote belangstelling van Metaalunie-leden is gisteren een voorlichtingsbijeenkomst gehouden over CE-markering. Vanwege de vele aanmeldingen werd voor de lezingen in het programma uitgeweken naar een geschikte zaal bij de Porceleyne Fles, gelegen naast de fabriek en het kantoor van Octatube. Na de lezingen werd bij Octatube verder gepraat en gediscussieerd onder het genot van een hapje en een drankje. Octatube presenteerde met projecten en prototypes uit haar 30-jarige bestaansgeschiedenis het belang van een hechte samenwerking tussen creativiteit, kundige engineering en kwaliteitsgerichte uitvoering.
Voor Octatube is de CE-Markering een belangrijke aanvulling op het reeds geïmplementeerde kwaliteitsmanagementsysteem (ISO9001) en veiligheidsmanagementsysteem (VCA**).


NEN-1090
De overgangsperiode duurt tot 1 juli 2014, en vanaf dan moeten alle constructiedelen met lastdragende eigenschappen vallen onder de NEN-EN-1090 norm. Staal en aluminium constructies moeten per 1 juli 2014 bij levering worden voorzien van een CE Markering en prestatieverklaring, in lijn met de Europese Bouwproducten verordening die sinds 1 juli 2013 van kracht is. De CE Markering geldt voor alle bouwproducten waarop een geharmoniseerde EN-norm (Europese productnorm) of ETA (Europese Technische Goedkeuring) van toepassing is.
De norm heeft consequenties voor fabrikanten van stalen- en aluminium constructiedelen voor de bouw. De metaalwerkplaats van Octatube wordt hiervoor opnieuw ingericht.


Metaalunie
De Koninklijke Metaalunie, initiator van de bijeenkomst, heeft ruim 13.500 leden en is daarmee de grootste ondernemersorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf (mkb) in de metaal. Metaalunie richt zich op bedrijven in de Metaal en Techniek, van eenmanszaken tot bedrijven met meer dan 100 werknemers. Zij behartigt de ondernemersbelangen op regionaal, landelijk en Europees niveau. Octatube is zelf ook lid van de Metaalunie.

Contact

Deel deze pagina