Symposium Technische Innovaties in de Architectuur

Mick Eekhout maakt deel uit van een panel deskundigen dat tijdens een symposium zal discussiëren over technische innovaties in de architectuur. Het symposium vindt plaats op 28 oktober en wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en de Akademie van Kunsten.

Het symposium zal proberen een bouwtechnisch antwoord te formuleren op de vraag van de architect naar innovatieve en technische systemen, oplossingen en producten. Wat zijn de antwoorden van de ingeineurs op de vraag van architecten naar innovatieve technologieën? Wat zijn de ervaringen met technische innovatie bij freeform architectuur en hoe speelt het gedrag van mensen daarin? Het symposium wordt afgesloten met een lezing over wat innovatie in de architectuur tot nu toe heeft opgeleverd. 
Het doel van het evenement is wetenschappers, bouwkundig ontwerpers en kunstenaars bijeen te brengen. Ook studenten en een ieder die geïnteresseerd is in deze disciplines zijn van harte welkom. Meer informatie is te vinden op de website van de KNAW.


Stadhuis Alphen aan de Rijn (Erick van Egeraat) als eerste permanente freeform gebouw in Nederland

Het volledige panel van deskundigen bestaat uit: Francine Houben, lid Akademie van Kunsten en creatief directeur van Mecanoo, Mick Eekhout, lid KNAW en directeur van Octatube, Friso van der Steen, Partner bij Mecanoo, Caroline Hummels, Faculteit Industrieel Ontwerpen aan de TU Eindhoven en Bernard Hulsman, architectuurcriticus en NRC-journalist.

*Inmiddels heeft het symposium plaatsgevonden en is de lezing van Mick Eekhout hieronder te zien.


Innovaties in de bouwtechnologie from KNAW on Vimeo.

Contact

Deel deze pagina