Nieuw project: Tropical Fruit Warehouse

De 'Tropical Fruit Warehouse' is een bekend oriëntatiepunt in Dublin. Het is het laatst overgebleven originele pakhuis, uit 1892, en het werd oorspronkelijk gebruikt om tropisch fruit te importeren. Nu worden de gebouwen door IPUT herontwikkeld in eerbetoon aan de unieke geschiedenis van de gebouwen. Octatube heeft de opdracht gekregen om de glazen dubbele huidgevel te ontwerpen en te bouwen op de twee zwevende kantoorverdiepingen die over het magazijngebouw uitkragen. 

Het magazijn zal een transformatie ondergaan gebaseerd op het ontwerp van Henry J Lyons Architects in samenwerking met Octatube. Rondom het gerestaureerde pakhuis worden 80.000 m² unieke kantoorruimtes, inclusief een nieuw gebouw van zes verdiepingen, opgeleverd. Het gebouw is ontworpen om te voldoen aan de hoogste duurzaamheidsstandaarden en biedt een voetgangersverbinding van de rivier de Liffey naar Whitaker Square aan de achterzijde. 

IPUT Afgevaardigde, Niall Gaffney, geeft toelichting: "De herontwikkeling van het Tropical Fruit Warehouse is een geweldige kans voor IPUT om een opvallend kantoorgebouw te creëren dat is ontworpen om de flexibiliteit te optimaliseren en een met licht gevulde ruimte te bieden met panoramisch uitzicht over de rivier de Liffey en de skyline van Dublin. Wij zijn langetermijnbeleggers en als zodanig hebben we bewust de grenzen verlegd om een gebouw te ontwikkelen dat voldoet aan de hoogste wereldwijde normen op het gebied van ontwerp en duurzaamheid".

Octatube richt zich momenteel op de detaillering van het project. De bouw is begonnen en zal in het voorjaar van 2021 worden afgerond. Uiteraard houden we u op de hoogte in de loop van dit spectaculaire nieuwe project en is een speciale website gelanceerd waar de laatste informatie over het project te vinden is: tropicalfruitwarehouse.com!

Contact

Deel deze pagina