Reciprook frame ingehesen bij C30

De opbouw van het C30 dak gaat vlot. We bouwen het dak op in een specifieke volgorde: eerst de randbalk, dan de onderspanningskabels, van daaruit de hoeken en de andere frames. In het midden van het dak blijft een ruimte open. Vier ladderframes maken hier het dak dicht. De uitdaging ligt in de manier waarop dit gebeurt: omdat de constructie niet kan afsteunen op de steiger, moeten deze frames functioneren als een reciprook frame (reciprocal frame in het Engels). Elk frame ondersteunt, en wordt op zijn beurt weer ondersteund door, de andere. Het resultaat is een constructief sterk en stabiele constructie die geen centrale ondersteuning nodig heeft. 

Deze vier ladderframes werden ingehesen door twee hijskranen. Een secuur samenspel en een strakke samenwerking tussen de kraanmachinist en de monteurs. De montage verliep vlot: het reciproke frame werd in 7 uur tijd geplaatst. 

De passing was perfect. Het toont de vergaande voordelen van goed voorbereide prefabricage. Niets dan lof voor onze collega’s van engineering, constructie, productie en montage – en hun dynamische samenwerking vanaf het moment dat het ontwerp op tafel lag. 

#realizingchallengingarchitecture met Jacobs | De Vries en Verburg | Ridderkerks Kraanwagenbedrijf BV | M. Verschoor BV. | Shell

Contact

Deel deze pagina