Duurzaamheid Award voor renovatie Casuariestraat

De renovatie van een kantoorgebouw aan de Casuariestraat in Den Haag heeft de tweede prijs gewonnen tijdens de jaarlijkse uitreiking van de 'Gouden Kikker' Duurzaamheid Award.

De Gouden Kikker wordt jaarlijks uitgereikt aan bouwprojecten die voorop lopen op het gebied van duurzaamheid en innovatie. De prijs is in het leven geroepen om de ontwikkeling van duurzaam bouwen extra te stimuleren en betere toepassingen en processen te ontwikkelen voor duurzaam wonen, werken, zorg en onderwijs.Voor de renovatie van het kantoorgebouw aan de Casuariestraat was Octatube verantwoordelijk voor co-ontwerp, engineering, productie en montage van de tweede huidgevel. Deze speelse glazen gevel heeft het gebouw met een eenvoudige detaillering een totaal nieuwe uitstraling gegeven.
In nauwe samenwerking met de belangrijkste huurder, ingenieursbureau DGMR, heeft Fokkema & Partners Architecten het totaalontwerp gemaakt voor de renovatie van het afgeleefde en al 2 jaar leegstaande kantoorgebouw Na de transformatie is het energielabel verhoogt van F naar A.

De eerste prijs ging naar het gemeentehuis van Brummen, ontworpen door RAU.

Contact

Deel deze pagina