Glaspanelen The Diamond (Heineken Hoek) geplaatst

Alle driehoekige glaspanelen van de gevel van het nieuwe gebouw The Diamond in Amsterdam zijn geplaatst. Doordat de panelen allemaal onder een hoek geplaatst zijn, levert dit een bijzonder effect op.

Het nieuwe gebouw - ontworpen door MVSA Architects - is de transformatie van de bekende Heineken Hoek op het Leidseplein in Amsterdam. Octatube is design & build partner voor de transparante, glazen, hangende vliesgevel en luifel die dit iconische gebouw zijn unieke uitstraling geeft.

We hebben de meer dan 800 driehoekige glaspanelen geïnstalleerd. Deze buitenste gevel heeft geen bouwkundige functie maar is puur een esthetische toevoeging.  De glaspanelen worden op hun plaats gehouden door roestvrijstalen knopen die we speciaal voor deze gevel hebben ontworpen. Ruitvormige kapjes completeren deze knopen. De knopen zijn bevestigd aan staalkabels met behulp van roestvrijstalen klemmen.

We pre-stressed the cables on which the facade hangs between steel outriggers (swords) at the top and so-called nesting boxes (steel consoles in the concrete structure) at the bottom. Deze nestkastjes hebben we zo ontworpen dat grove betontoleranties kunnen worden vertaald naar zeer kleine toleranties die nodig zijn voor de detaillering van de glasgevel.

De glazen gevel eindigt in een glazen luifel die wordt ondersteund door roestvrijstalen zwaarden. Onder deze luifels bevinden zich straks het terras en de entrees. Energiezuinige LED-verlichting aan de binnenkant van de gevel zal, wanneer deze klaar is, 's avonds een subtiele fonkeling toevoegen aan de diamantachtige glazen buitengevel.

Caransa Groep B.V. | J.P. van Eesteren | TBI | MVSA Architects | Heineken Nederland 

Contact

Deel deze pagina