Bouwplaatsactiviteiten in Londen

Octatube is als gespecialiseerde onderaannemer betrokken bij een aantal prestigieuze projecten in Londen. Drie daarvan zijn nu in de uitvoeringsfase. In dit bericht geven onze betrokken projectleiders een korte toelichting op de huidige stand van zaken op de bouwplaats.

Victoria & Albert Museum Exhibition Road Entrance
Voor de afronding van de ingrijpende uitbreiding van het Victoria & Albert Museum in het centrum van Londen hoeven nu alleen nog de laatste loodjes gelegd te worden. Projectleider Thomas Been van Octatube: “De bouwplaats is vanaf het begin erg krap en complex geweest .Daarnaast wordt het project gekenmerkt door veel nieuwe en unieke materiaaltoepassingen en detaillering, waarbij veel leveranciers betrokken zijn. Het was af en toe even puzzelen samen met de opdrachtgever om alles soepel en precies op tijd te laten verlopen. Nu beginnen het gebouw en het nieuwe binnenplein zich steeds meer te onthullen. Je merkt dat iedereen daardoor met veel enthousiasme naar het eindresultaat toewerkt."

 
London Business School (Sammy Ofer Centre)
Ook voor het Sammy Ofer Centre komt de oplevering steeds dichterbij. De zogenaamde Link - een glazen verbinding met een ingewikkelde staalconstructie tussen twee bestaande gebouwen - is inmiddels volledig gemonteerd. Projectleider Lex Oosterom van Octatube vertelt: “De straat langs het gebouw was te druk om voor langere periodes af te sluiten. Hierdoor is het gebruik van een mobiele hijskraan vermeden. Als alternatief werd er een torenkraan op het dak gemonteerd. Hiermee konden we de loodzware stalen frames van de gevel inhijsen. De uitvoering hiervan was een flinke uitdaging. De speelruimte voor het inhijsen van de loodzware geprefabriceerde frames bedroeg soms minder dan een centimeter. Uiteindelijk zijn alle onderdelen gemonteerd zonder de kroonlijsten van het bestaande gebouw of andere elementen te beschadigen. Na deze operatie verliep de montage snel. Binnenkort worden de tourniquets geplaatst, één van de laatste werkzaamheden voor Octatube." Naar verwachting zal het gebouw eind dit jaar de deuren openen.Tasman House
De bouw van de hoogwaardige gevel van het Tasman House is deze maand van start gegaan. Na het slopen van de bestaande bebouwing door de hoofdaannemer heeft Octatube de staalconstructie geplaatst en zal volgende week een begin worden gemaakt aan de glasmontage. Projectleider Maarten Moerman van Octatube: “Opmerkelijk aan dit project is het gebrek aan een daadwerkelijke bouwplaats. Het gebouw grenst direct aan een drukke weg, dus om het gebruik aan ruimte te compenseren heeft Octatube een container ter hoogte van de eerste verdieping geplaatst om vanuit te werken. De bouw verloopt voorspoedig, mede dankzij de voorbereidingen in de engineering, het intensieve contact met de architect en opdrachtgever, en de verschillende mock-ups die vorig jaar zijn gemaakt."

Contact

Deel deze pagina