Nieuw project van start in Düsseldorf

In het hart van Düsseldorf zal door Octatube een vliesgevel en Cortenstalen esthetische voorzetgevel gerealiseerd worden voor een tweelaags paviljoen met dakterras. Het paviljoen zal volgend jaar worden gebouwd op het Martin-Luther-Platz.

De binnenste laag van de gevelconstructie is een transparante glazen vliesgevel en de tweede huidgevel bestaat uit geperforeerd Cortenstaal met een zonwerende functie. Zowel de tweede verdieping als het dak van de constructie worden gedragen door vijf massief houten wandschijven die door de hoofdaannemer gerealiseerd zullen worden. In het paviljoen komt een horecagelegenheid die extra leven op het plein zal brengen. Overdag kunnen bezoekers door de geperforeerde gevelbeplating naar buiten kijken en 's avonds schijnt er van binnenuit licht door de gevels, waarbij dezelfde geperforeerde gevelbeplating zorgt voor een ‘lampioneffect’. Het architectonisch ontwerp is gemaakt door Molestina Architekten. Octatube werkt in opdracht van Wayss & Freytag Ingenieurbau AG.

Het project is onderdeel van een grote verbouwing aan het Martin-Luther-Platz, waar onder andere de U-bahn ondergronds herleid zal worden. In augustus is Octatube begonnen met het uitwerken van het technisch ontwerp voor de gevels van het nieuwe paviljoen. De bouw zal begin volgend jaar van start gaan en het project zal in de zomer van 2017 opgeleverd worden. Dan is het precies 500 jaar geleden dat Luther de 95 stellingen vastspijkerde op de deuren van de kerk in Wittenberg.

Contact

Deel deze pagina