Lezing Octatube op Building Holland 2016

In samenwerking met Booosting en ABT doet Octatube op het Building Holland evenement mee aan een lezing en discussie over ontwerpoptimalisatie. De lezing is getiteld 'ontwerpoptimalisatie: efficiënter, duurzamer en ... mooier bouwen' en vindt morgen plaats.

Namens Octatube is constructeur Koos Fritzsche aanwezig. In 2013 won hij de Studenten Staalprijs met het project 'Gridshell Efficiency Optimization'. Sindsdien past hij zijn opgedane kennis over het parametrisch optimaliseren van complexe geometrie toe op de vaak innovatieve opdrachten van Octatube. “Binnen Octatube heb ik de vrijheid om via optimalisatie inzicht in het constructief gedrag van een ontwerp te geven. Hierdoor kan ik niet alleen de efficiëntie van de constructie vergroten, maar ook de architect adviseren over mogelijkheden en alternatieven binnen zijn ontwerpvisie.” Het panel bestaat verder uit Gyuszi Florian en Chris van der Ploeg.

Building Holland is hét driedaagse integrale event voor de bouw- en vastgoed sector. Dit jaarlijks terugkerende event vindt plaats in de RAI Amsterdam. 10.000 bezoekers en 150 standhouders komen samen om kennis te delen, te netwerken, zaken te doen en het zien van innovatieve producten en concepten. Onder de sprekers bevinden zich ook enkele bekende namen uit de architectuur, zoals Rem Koolhaas, Ben van Berkel, Nathalie de Vries, Thomas Rau en Paul de Ruiter. Klik op de banner hieronder voor meer informatie.

Contact

Deel deze pagina