Polaris LVNL project verloopt voorspoedig!Octatube ontwikkelt, in samenwerking met Bouwcombinatie Sprangers-Kuijpers, een loopbrug om de nieuwbouw van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) te verbinden met het huidige kantoor. De nieuwbouw, waar het opleidingscentrum gehuisvest wordt, zal aan de andere kant van de weg gebouwd worden ten opzichte van het huidige gebouw. Het gebouw zelf, genaamd Polaris, zal een high-tech, futuristisch uiterlijk krijgen. 

Eind februari heeft de enorme staalconstructie (van 2 delen van 25 meter) een hele reis over weg en water afgelegd om op Schiphol-Oost te komen. Om zo min mogelijk overlast te veroorzaken, is het stalen geraamte ‘s nachts op z’n plek gelegd om daar verder te worden bekleed.
 


Inmiddels zijn we 5 weken verder en is het team druk bezig om de ellipsvormige tunnel te bekleden met de sandwich- en glaspanelen. Dit project gaat vlot en geheel volgens planning. Het hoofdgebouw, waar de brug straks op gaat aansluiten, is per 26 maart ook wind- en waterdicht. Een mijlpaal voor alle partijen die aan dit project werken en voor LVNL zelf natuurlijk.

Hier een korte video over deze mijlpaal. Op 1:40 kan je zien hoe ver Octatube is gekomen in de afgelopen weken.Begin mei zal de volledig beklede brug op z’n plek worden gelegd. Dat belooft opnieuw een mijlpaal te worden in dit project. Uiteraard zullen wij ook daar bij zijn om er verslag te doen.

Gerelateerd nieuws

Contact

Deel deze pagina