Diamantbeurs wint Nationale Staalprijs 2020

We zijn trots! De Diamantbeurs heeft een Nationale Staalprijs 2020 binnengesleept in de categorie ‘Utiliteitsbouw’. 

Het rijksmonument onderging een ingrijpende renovatie naar ontwerp van architectenbureau ZJA in samenwerking met Heyligers design + projects.
Wij waren bij dit project betrokken als Design & Build partner en kregen de ruimte om te innoveren in engineering, constructie, productie en montage. Moderne technieken werden verweven in alle fasen van het project.

Jurylid Wico Ankersmit: “Het grotendeels terugbrengen naar het oorspronkelijke ontwerp van Gerrit van Arkel mag geslaagd heten. Nadat het gebouw in 1990 een destijds moderne dakopbouw kreeg, is het nu weer nauwkeurig hersteld in zijn originele vorm en is een eigentijds volume toegevoegd. De transparante en bolvormige nieuwe dakopbouw met een organisch lijnenspel is duidelijk op het dak aanwezig, maar ook weer niet. Het laat de oorspronkelijke vorm geheel intact, is niet opdringerig, maar biedt daarnaast ook een spannende, hedendaagse toevoeging. Constructief is het een spectaculair ontwerp, waarin weinig extra staal is ingezet en mooi is ingepast zonder pompeus over te komen. We zien hier een innovatieve constructie met een uitgekiende detaillering. Een combinatie van technieken in ontwerp en uitvoering, en dat op binnenstedelijk locatie. Modern op klassiek. Het klopt als een bus.”

Lees meer over dit project hier.

Contact

Deel deze pagina