Octatube ontvangt ISO 45001 certificaat

Octatube besteedt altijd veel aandacht aan de veiligheid en gezondheid van iedereen die bij, voor ons of met ons werkt. De VCA** certificering houdt ons hierin al jaren scherp. Met het krijgen van een internationaal erkende norm op gebied van gezond en veilig werken, ISO 45001, voldoen we aan nationale en internationale normen en richtlijnen op dit gebied.

Octatube groeit verder naar een vooruitstrevende veiligheidscultuur. We zijn continu bezig met het terugdringen en voorkomen van onveilige werkmethodes en  -situaties door risico’s tijdig in te schatten en een managementsysteem in te richten die hierin continue verbeterd. Met gezonde collega’s en onderaannemers werkzaam op onze locaties als gevolg. Essentieel daarbij is dat iedereen zich bewust is van zijn of haar verantwoordelijkheid hiervoor. We zijn dan ook trots op het behalen van het ISO 45001 certificaat dat ons weer een stap verder brengt in het verbeteren van onze veiligheidscultuur.

ISO 45001 is de eerste standaard voor veiligheid en gezondheid op de werkvloer die wereldwijd erkend wordt. Omdat we vele projecten in het buitenland realiseren, is dit certificaat voor ons daarom extra nuttig. Het is een duidelijk kader voor het bieden van een veilige en gezonde werkplek aan werknemers en bezoekers, voor het terugdringen van bedrijfsongevallen en beroepsziekten en voor het bevorderen van duurzame inzetbaarheid.

We plaatsen het ISO 45001 bij ons ISO 9001 certificaat,de VCA** bedrijfscertificering en FPC certificaat en gaan door met ons verder te ontwikkelen en te verbeteren op het gebied van veiligheid en gezondheid – zoals een B-corp past -, waarin de Safety Culture Ladder behalen de volgende stap is.

Contact

Deel deze pagina