Boek: Innovatieve glasontwerpen in architectuur

Veel gebouwen worden gemaakt met standaard- of systeemproducten. Er gaat echter een heel nieuwe wereld open wanneer de architect, in lijn met zijn of haar ontwerp, onderdelen ontwerpt die specifiek passen bij de architectonische expressie van het gebouw. De verborgen mogelijkheden van glas zijn daarbij een grote inspiratiebron.

In zijn nieuwe boek 'Glass Design Innovations in Architecture' illustreert Mick Eekhout - oprichter en voormalig directeur van Octatube - productontwikkeling in glazen gevels, glazen daken en toepassingen van koud gebogen en koud gedraaid dubbel gelaagd glas.

Aan de hand van vele in binnen- en buitenland gerealiseerde voorbeelden laat Mick zien hoe je nieuwe glascomponenten ontwerpt en stap voor stap ontwikkelt van wilde ideeën tot gecertificeerde bouwdelen die het specifieke karakter van het gebouw versterken.

Laat je inspireren door onze case studies van o.a. Victoria & Albert Museum London, Markthal Rotterdam, Van Gogh Museum Amsterdam, Mauritshuis Den Haag, Kunstmuseum Den Haag, Glass Cube Santanter Madrid en anderen.

Ook beschikbaar in het Engels.
Meer informatie.

Contact

Deel deze pagina