Trots op hoe we duurzamer worden.

December vorig jaar is Octatube overgestapt op schone energie. We hebben het grote dakoppervlak van onze fabriek bedekt met zonnepanelen. Een perfecte plek om dat te doen. In januari hebben we onze eerste ton CO2-uitstoot bespaard. Dit staat gelijk aan het planten van 30 bomen. Tegen eind 2022 hopen we genoeg CO2-uitstoot te hebben bespaard om een heel bos te planten.

De speciale staalstructuur van het dak van onze fabriekshal zorgt ervoor dat de hele fabrieksvloer vrij is van kolommen, maar die moest wel verstevigd worden om de zonnepanelen te ondersteunen. Het was fijn dat we gebruik konden maken van de subsidieregeling 'Zonnig Zuid-Holland' om dit mogelijk te maken en om de hoeveelheid zonnepanelen op ons dak te optimaliseren.

Onze impact op het milieu en onze samenleving staat hoog op onze agenda. Wij willen bijdragen aan een duurzame toekomst. Het duurzaam opwekken van stroom voor ons bedrijf (en buiten kantooruren leveren we stroom aan het net) past daar in. Ook in de projecten merken we dat er regelmatig vragen komen over hoe we omgaan met duurzaamheid, bijvoorbeeld over de materialen die we gebruiken. En in de verkoop vragen klanten hoe we onze milieu- en sociale impact garanderen. Octatube Services krijgt steeds meer werk op het gebied van onderhoud en reparatie, waardoor de gebruikte materialen hun waarde behouden.

We gaan onze CO2-voetafdruk verder verkleinen. Een B Corp zijn moedigt ons aan!

Contact

Deel deze pagina