Nieuw daklicht voor C16

Omdat het oude daklicht in het pand naast C30 Den Haag aan vervanging toe was, hebben we er een prachtig klein roosterdak voor in de plaats ontworpen, geëngineerd en gebouwd. Geheel in de visuele stijl van zijn grote broer C30.

Het dak bestaat uit een dubbel gekromd stalen raster van 6x24 meter, bekleed met koud gebogen glaspanelen. De overspanning van het dak is relatief klein, vooral om een convexiteit te kunnen genereren. Dit veroorzaakt veel torsie in het glas. Met ons parametrisch model hebben we het optimale evenwicht gevonden tussen een zo minimaal mogelijke staalconstructie en een zo groot mogelijk glasoppervlak. We hebben ook rekening gehouden met de grenzen van wat mogelijk is met koud buigbaar glas in combinatie met de externe belastingen, zoals sneeuw en wind.

Net als bij de C30 gridshell hebben we prettig samengewerkt met Shell, De Vries en Verburg. We zijn blij dat we Shell hebben kunnen helpen met deze mooie kleine versie van C30. En we zijn trots op ons montageteam dat veilig heeft gewerkt en aan de veiligheidseisen heeft voldaan.

Lees hier meer.

Contact

Deel deze pagina