Octatube bouwt nieuw kantoor

En ook de fabriekshallen worden uitgebreid. Octatube is gestart met de grondwerkzaamheden voor deze nieuwbouw, direct naast ons huidige kantoor en productiehallen in Delft. Oplevering staat gepland voor eind 2023.

Design en build
We creëren een plek waar design en build continu met elkaar in contact staan zodat het onze unieke manier van werken volledig ondersteund. Het wordt een leerzame en inspirerende en omgeving met veel ruimte voor interactie. De gebouwen hebben aan de buitenkant een vastomlijnde structuur. De binnenruimtes zijn juist flexibel en vrij indeelbaar. Dit past bij hoe Octatube georganiseerd is: een strak holistisch systeem met zelfsturende teams waarin Octanen hun eigen flexibele pad volgen.

Contact met omgeving
Door veel glas toe te passen in de gevels van zowel het kantoorgebouw als de productiehallen, zoeken we bewust de interactie en verbinding op met onze omgeving. Buurtbewoners en voorbijgangers kunnen gemakkelijk naar binnen kijken om te zien wat we doen en maken. Ze zien het proces, de producten, de werkwijze en werkomgeving. Onze gebouwen worden geen dichte dozen, maar vormen een open en levendig geheel. Dit verstevigt onze uitstraling als maakbedrijf.

Comfort en duurzaamheid
Als B-corp zorgen we voor comfort op de werkplek. We willen een veilige en gezonde werkomgeving voor alle Octanen. Hiervoor volgen we de PvE Gezonde Kantoren 2021 – klasse B. Ook hebben we in het nieuwe pand ruim aandacht voor duurzaamheid en milieu. Net als onze huidige hallen komen ook de nieuwe hallen bijvoorbeeld vol te liggen met zonnepanelen. Elke m2 gaan we hiervoor gebruiken. Warmte/koude opwekking gaat via een bodemsysteem (aardwarmte) en het nieuwe gebouw (zowel kantoor als hal) heeft primair energiegebruik van <0 kWh/m2. Voor de inrichting gaan we actief op zoek naar manieren om materialen te hergebruiken of restmateriaal te gebruiken.

Toekomstbestendig
De binnenruimtes zijn flexibel en vrij indeelbaar. Daarmee kunnen we inspelen in veranderende behoefte en omvang. Dit geldt voor het kantoor maar ook voor de prodcutiehallen die afhankelijk van projectomvang mee kunnen bewegen. Het kantoorgebouw start met twee bouwlagen. Maar constructief gezien (en qua warmte-opwekking) is het gereed voor toevoeging van twee extra bouwlagen.

Contact

Deel deze pagina