Luifels Bus Interchange Liffey Valley gerealiseerd

De twee luifels van het nieuwe busstation bij het Liffey Valley Shopping Centre in Dublin, Ierland, bieden een beschutte wandeling van en naar de bus. De geïntegreerde ruimten voor groen dragen bij aan die ervaring.

Het vloeiende en organische ontwerp van Henry J Lyons Architects is mooi in zijn eenvoud. De luifels bewegen mee met de plaatsen waar de bussen stoppen. Beide luifels hebben een brede centrale stalen kern op kolommen met aan de zijkanten een uitkragende staalconstructie.

De kern is gedeeltelijk open en biedt ruimte voor plantenbakken en bomen. Op andere plaatsen is de kern aan de bovenzijde gesloten, met groenvoorziening op het dak. In deze gesloten delen bevinden zich drie wachtruimten. Verticale glaspanelen tussen de betonnen onderbouw en het plafond bieden beschutting tegen wind en regen.

Aan de stalen kern hangen horizontale glaspanelen met structureel verlijmde (geanodiseerde) aluminium profielen. Het glas heeft een translucente tussenlaag: verlichting van bovenaf zorgt voor een gelijkmatig lichtgevend glasoppervlak.

Contact

Deel deze pagina