40 jaar Design & Build

Dit jaar vieren we dat ons Design & Build concept 40 jaar bestaat. Octatube heeft een sterke focus op het ontwerpen en realiseren van innovatieve architectonische constructies, voornamelijk met glas en staal als onderscheidende elementen, maar ook steeds meer met materialen als hout. Daarmee hebben we mooie reputatie opgebouwd en tal van opvallende en uitdagende projecten gerealiseerd.

In 1983 richtte Mick Eekhout Octatube Space BV op. Als voorloper op het gebied van het ontwerpen van spaceframes om grote ruimtes te overkappen. Er was echter geen partij om deze ontwerpen te bouwen. Daarom richtte hij Octatube op als 'Design & Build' bedrijf.

De afgelopen periode van 40 jaar was een mooie reis. Wat begon met het uitvinden van een spaceframe systeem is uitgegroeid tot het bouwen van grote en diverse projecten in binnen- en buitenland. Als design & build partner helpen we onze klanten om hun ambities en iconische ontwerpen te optimaliseren en te realiseren. Met diepgaande kennis van alle soorten materialen en geavanceerde productietechnieken, met innovatieve engineering, precisiefabricage, deskundige installatie en gespecialiseerd onderhoud. 

We streven er bovendien naar om verantwoorde en duurzame keuzes te maken, zonder afbreuk te doen aan onze hoge kwaliteitsnormen die een lange levensduur van elk project garanderen. Met onze B Corp certificering tonen we onze meetbare hoge standaarden en doelen op het gebied van sociale en milieuprestaties en transparantie.

We vierden deze mijlpaal in ons nieuwe kantoorpand waar we net voor de jaarwisseling in zijn getrokken. In dit nieuwe gebouw komen onze teams van engineering en vakmanschap samen om architectonische concepten te realiseren met innovatieve oplossingen op maat. 

Veel dank aan onze klanten, leveranciers en al onze partners. Op naar nog meer uitdagende architectuur in de komende jaren!


 

Contact

Deel deze pagina