Koninklijke onderscheiding Mick Eekhout

Professor Mick Eekhout, hoogleraar productontwikkeling aan de faculteit Bouwkunde (BK) en directeur van Octatube, ontving in het Stadhuis van Delft de Koninklijke Onderscheiding Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Professor Mick Eekhout werd geridderd vanwege zijn grote wetenschappelijke en maatschappelijke inzet. Als een van de eerste gepromoveerde ontwerphoogleraren leverde professor Eekhout een belangrijke bijdrage aan de wetenschappelijke aspecten van het bouwkundige ontwerpen en aan de samenwerking van de ontwerpende disciplines binnen de TU Delft. Als wegbereider voor de jonge afstudeerrichting bouwtechnologie had hij een voortrekkersrol in het onderwijs en vooral het onderzoek in de Bouwtechnologie. Zowel voor zijn onderzoek als voor zijn werk als architect en ondernemer geniet hij grote internationale erkenning.
Professor Eekhout was jarenlang de drijvende kracht achter het Design Platform TU Delft en leverde zo een belangrijke bijdrage aan de ‘science in design’. De TU Delft heeft samen met de andere technische faculteiten, het 3TU Speerpunt Bouw opgericht als ‘research office’ voor de Nederlandse Bouwwereld. Professor Eekhout was hiervan de grote instigator. Als architect realiseerde Eekhout met Octatube vele spraakmakende projecten, zoals het experimentele project voor de
sandwichdaken voor het Rabin Center in Tel Aviv.
Met zijn wetenschappelijke autoriteit en vooral met zijn kenmerkende persoonlijke inzet geeft professor Eekhout leiding aan tal van denktanks, congressen en debatten in de bouwwereld in Nederland. Daar versterkt hij in hoge mate de reputatie van de TU Delft en het imago van de Bouwkundig ingenieur.

Contact

Deel deze pagina