NS Taxizuilen

Voor de tweede maal is Octatube betrokken bij een project voor NS Reizigers en Zonetaxi. Het project voor deze twee opdrachtgevers is een voorziening voor reizigers. De taxi rijdt volgens een speciaal zonesysteem en wordt veel gebruikt door treinreizigers.In 1996 zijn er ongeveer 120 en 6 types Treintaxi zuilen gebouwd en geplaatst. Nu, 16 jaar later, worden ongeveer 20 zuilen omgebouwd en zullen tevens 20 nieuwe zuilen worden geplaatst. Octatube is verantwoordelijk voor de productie van alle onderdelen en assemblage van de nieuwe zuilen. Naast het stalen frame zijn de extrusie profielen, de gegoten voet en beplating speciaal voor dit project gemaakt.
De realisatie is volledig gebaseerd op de oorspronkelijke tekeningen. De elementen worden zoveel mogelijk in de fabriek geprefabriceerd om vervolgens op locatie geplaatst te worden.


 
In 2012 worden de nieuwe Zonetaxi zuilen al op verschillende locaties in Nederland geplaatst dan wel omgebouwd, zoals in Eindhoven, Amersfoort, Hilversum, Utrecht, Almere en Groningen. Hierna volgen de resterende plaatsen.Meer informatie is te vinden op de website van NS Zonetaxi, op de website van de Nederlandse Spoorwegen zelf en op de website voor treinreizigers.

Contact

Deel deze pagina