W Hotel Bank

Architect
Opdrachtgever
Jaar
Locatie
Materiaal
Glas, Staal
Toepassing
Dak, Brug, Renovatie

Het W Hotel Bank is de tweede Nederlandse vestiging van het exclusieve hotelmerk W. De uitbreiding is gerealiseerd in het voormalige hoofdkantoor van de Kas Bank in het centrum van Amsterdam. In het atrium (lichthof) van het hotel heeft Octatube de vernieuwde glazen dakconstructie en een rondlopende glazen brug gerealiseerd. Daarnaast is er voor de balustrades van het trappenhuis en de beglazing van de liftschacht op verschillende verdiepingen 'monumentaal glas' geïnstalleerd.

De voormalige Kas Bank is een uniek rijksmonument dat in 1908 is ontwerpen door architect F.W.M. Poggenbeek. In 1932 werd het oorspronkelijke ontwerp verder uitgebreid tot zijn huidige vorm tussen de Spuistraat en de Singel. Het karaktervolle bankgebouw wordt gekenmerkt door een sterk monumentale uistraling, expressieve natuurstenen gevels, een uitgekiende betonconstructie en een centrale hal en kluizen met een luxueuze afwerking.  Het nieuwe ontwerp respecteert het monumentale karakter en transformeert het gebouw tegelijkertijd tot een publiek gebouw in de stad. Het ‘bank’-gebouw heeft 66 kamers en suites, een spa, een bar, een restaurant en een ‘creative incubator’ concept space. De glazen brug en het glazen dak van Octatube bevinden zich recht boven het monumentale plafond van restaurant The Duchess.

Het ontwerp voor de transformatie van het Kas Bank gebouw tot een modern en luxe hotel, is gemaakt door Office Winhov, in samenwerking met Hoek Architectuur & Restauratie en BK Architecture.

Factsheet Contact

Deel deze pagina