IJssalon Venezia
IJssalon Venezia
IJssalon Venezia
IJssalon Venezia

IJssalon Venezia

Architect
Opdrachtgever
Jaar
Locatie
Materiaal
Glas, Staal
Toepassing
Dak, Gevel

Na jarenlang in een kiosk op de markt te zijn gehuisvest heeft IJssalon Venezia in Oss een permanente locatie gekregen. Om toestemming te krijgen van de gemeente om op de markt te bouwen was het een belangrijke voorwaarde een transparant gebouw te maken. Samen met het architectenbureau De Twee Snoeken heeft Octatube dit nagestreefd.
Door grote glaspanelen te gebruiken en zo min mogelijk constructie toe te passen, doet de glazen ijssalon weinig inbreuk op het plein, ondanks de footprint van tien bij tien meter. In de hoek tussen de glazen gevel en het daklicht is zelfs helemaal geen constructie toegepast, en op het dak is geen opstand.
Het binnenklimaat is in de zomer aangenaam gemaakt door een zonwerende coating toe te passen op het isolatieglas. Daarnaast kan de ruimte natuurlijk worden geventileerd met twee dakluiken en twee deuren. Door een verwarmingsinstallatie biedt de ijssalon in de winter een aangename verblijfsplek in de vorm van een koffiebar. 

Factsheet Contact

Deel deze pagina