Prestige Ticketing
Prestige Ticketing
Prestige Ticketing

Prestige Ticketing

Architect
Opdrachtgever
Jaar
Locatie
Materiaal
Glas, Staal
Toepassing
Dak, Gevel

Voor de Olympische Spelen in London is in opdracht van Neptunus B.V. een groot tijdelijk gebouw gerealiseerd. Het gastencomplex van Prestige Ticketing (PTL) bevindt zich op 80 meter tegenover het Olympisch Stadion. De locatie bestaat uit drie met elkaar verbonden complexen waarbij twee grote tenten worden gedomineerd door een indrukwekkend glazen volume in het midden. Het maken van dit volledig demontabele entreegebouw onder strenge veiligheidsvoorschriften vormden slechts een van de vele uitdagingen.

De constructie bestaat uit een stalen vakwerkconstructie ontworpen door Mick Eekhout en gebaseerd op een van de beproefde space frame concepten. Bijzonder aan deze ruimtelijke staalconstructie is het feit dat alle bollen en staven uniek zijn door de schuine hoek in het dak. Elke bol is apart geproduceerd en met grote precisie zijn de gaten in de bollen geboord, volledig computer gestuurd.
De kromming in de voorgevel is gefacetteerd uitgevoerd en het gelaagde grijze veiligheidsglas is met klemplaatjes bevestigd op horizontale rechthoekige kokers. De totale geveloppervlakte is 2100m² en de constructie wordt in zijn geheel gedragen door 11 voorgespannen kolommen.



Uitdagingen in de uitvoering waren met name de zeer korte productie- en montagetijd. De unieke onderdelen zijn in één keer goed gemodelleerd en prefab geproduceerd. Er waren geen vertragingen of grote aanpassingen mogelijk tijdens de montage, terwijl er een strenge controle was op alle procedures en veiligheidsaspecten. De bouwtijd bedroeg slechts 6 weken.

Om het beeld van het Olympische Stadium zoveel mogelijk te reflecteren heeft glas een speciale coating gekregen. De structurele en kozijnloze beglazing zorgt ervoor dat de gasten vanuit de lobby en de receptie een onbelemmerd uitzicht hebben.

In lijn met het speerpunt van duurzaamheid bij deze Olympische Spelen is de constructie in het najaar - na de Paralympische Spelen - volledig gedemonteerd. De onderdelen zijn opgeslagen door Neptunus en liggen klaar voor een nieuwe klant.

afbeeldingen met dank aan Neptunus B.V.

Factsheet Contact

Deel deze pagina