Westerlaan

Architect
Opdrachtgever
Jaar
Locatie
Materiaal
Glas
Toepassing
Overig

Ector Hoogstad Architecten ontwierp voor Westerpark CV aan de voet van de Euromast een woontoren met ondergrondse parkeergarage. Drie karakteristieke glazen objecten vormen de entree naar deze parkeergarage. De entrees bevatten zowel warm als koud gebogen glas. Op de kopse kanten is warm vervormd glas toegepast en bij de zijkanten is het glas koud gebogen. De glaspanelen zijn mechanisch verbonden aan een gewalste stalen binnenconstructie. De glazen entrees met trappenhuizen naar de onderliggende garage, zorgen voor inval van daglicht tot het derde niveau onder maaiveld.
Octatube was verantwoordelijk voor de engineering, productie en de montage van de drie glazen entree gebouwen. De complexe geometrie van deze 3D objecten is gerealiseerd door het gebruik van geavanceerde 3D modelleer programma’s en praktische ervaring op het gebied van koud buigen en torderen van glaspanelen.
De ondergrondse parkeergarage, gebouwd door Dura Vermeer, bevindt zich onder een glooiend dak met groenstroken, waardoor het opgaat in de omgeving. De drie glazen entrees steken als (licht-)bakens boven dit groene dak uit.

Factsheet Contact

Deel deze pagina