Montage gereed van gevels gerenoveerd bedrijfspand

Voor een kantoorgebouw in Amsterdam Zuidoost heeft Octatube alle structureel beglaasde gevels geïnstalleerd. Het bedrijfspand wordt volledig getransformeerd en weer klaargemaakt voor de toekomst. De steigers zijn deze week afgebroken waardoor de vernieuwde glazen gevels voor het eerst zichtbaar zijn geworden.

Naar een ontwerp van het architectenbureau Boparai Associates Architekten was Octatube verantwoordelijk voor de engineering, productie en montage van 740m² structurele glazen gevels. De constructie bestaat uit stalen kokers waaraan het isolatieglas met klemplaatjes in de voegen is bevestigd. De afbeeldingen hieronder laten (van links naar rechts) de oude gevel aan de Paasheuvelweg zien, de impressie van het architectonische ontwerp en de realisatie van de gevels door Octatube. Behalve de gevels heeft Octatube ook twee glazen erkers gerealiseerd met volledig glazen hoeken, en een 7 meter brede vouwpui. Ook het gehele interieur wordt gerevitaliseerd.Er vindt in Nederland al tijden een maatschappelijke discussie plaats omtrent de grote leegstand in ‘verouderde’ kantoorgebouwen. Enerzijds proberen (lokale) overheden de regie te zoeken en vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen. Anderzijds zijn het de opdrachtgevers die uiteindelijk de verantwoordelijkheid nemen en renovatieprojecten doorzetten zoals bij dit gebouw.
Met het bedrijfspand aan de Paasheuvelweg in Amsterdam Zuidoost is 3800m² bruto vloeroppervlakte opnieuw beschikbaar gemaakt door de opdrachtgever Caransa BV.

Octatube heeft veel ervaring met renovatie en transformatie van bestaande constructies, gevels en daken. Andere voorbeelden van kantoorpanden die de laatste jaren een volledig nieuwe structurele gevel hebben gekregen zijn de Casuariestraat (Den Haag), het kantoor Endress+Hauser (Naarden) en de Cuserstraat (Amsterdam).

 

Contact

Deel deze pagina