Studio M2 München

In de spoorzone van München wordt door Lambert Wohnbau GmbH een groot complex gerealiseerd voor studenten, met 309 appartementen en een ondergrondse parkeergarage. Het Studio M2 project is het sluitstuk van een grote stedelijke transformatie. Octatube is betrokken bij het ontwerp, de engineering, productie en montage van drie grote glazen geluidschermen, die de binnenplaatsen moeten beschermen tegen geluidsoverlast.De geluidschermen hebben een op zichzelf staande staalconstructie met aan de binnenzijde afgespannen spanten in de vorm van een visbuik. Deze elegante constructie zorgt ervoor dat het uitzicht vanaf de balkons en de woningen niet wordt belemmerd.
De drie structureel beglaasde schermen hebben gezamenlijk  een oppervlakte van ongeveer 1500 vierkante meter. Het ontwerp is in nauwe samenwerking met de architect (Dotter + Payer Architekten BDA) tot stand gekomen.

Octatube werkt in opdracht van Josef Riepl Unternehmen für Ingenieur- und Hochbau, die het gebouw begin 2015 zal opleveren. Studio M2 in München is één van de projecten die de hernieuwde activiteiten van Octatube in Duitsland markeert.

Contact

Deel deze pagina