Gridshell C30 in Bouwwereld and Bouwen met Staal

Octatube overkapte een van de monumentale binnenplaatsen van het hoofdkantoor van Shell in Den Haag met een indrukwekkende en unieke gridshell. Een uitdagende opgave in zowel engineering, constructie, productie als montage.

In de meest recente Bouwwereld neemt Octatube collega Iris Rombouts (projectleider en constructeur) de lezer mee langs alle complexe uitdagingen die Octatube voor de realisatie van deze dubbelgekromde overkapping aanging.

In de aprileditie van Bouwen met Staal staat een uitgebreid artikel over de unieke gridshell. Met aandacht voor de interessante dynamiek tussen oud en nieuw: hoe past een high-tech constructie binnen het monumentale karakter van het gebouw; hoe sluit modern staal en aluminium aan op de bestaande metselwerkornamenten; welke eisen en beperkingen stelt de bestaande monumentale bouw aan de montage en hoe zijn de grote stalen elementen te monteren zonder de gebruikers te hinderen? Octatube collega’s Koos Fritzsche (sales engineer) en Jort Winkel (constructeur) geven de antwoorden.

Contact

Deel deze pagina