Glazen gevels Echo genomineerd voor Glas Award 2023

Ogenschijnlijk eenvoudig maar vol technisch vernuft en op maat gemaakte detaillering. De glazen gevel van Echo is genomineerd voor de Dutch Glass Award 2023. 

Grote glaspanelen van vloer tot plafond (de grootste is 2,6 bij 5 m en meer dan 5 cm dik, één glaspaneel kan tot 1200 kg wegen), de meeste alleen boven en onder ondersteund. Vloeren die 40 mm mogen vervormen. En transparante volledig glazen hoeken. Uitdagende technische kaders in combinatie met maximale transparantie vereisten een slim gebruik van de kwaliteiten van glas en technische oplossingen op maat.

Op maat gemaakte thermische aluminium U-profielen en rubbers houden de glaspanelen op hun plaats. Beide heeft Octatube ontworpen om de hoge drukkrachten en de grote vervormingen van de vloeren op te vangen zonder dat de hoofdstructuur op het glas rust. Omdat de middelste verdieping hoger is dan de andere twee, houden minimale glazen vinnen de grote panelen op hun plaats. Een opvallend kenmerk is een dubbelhoge gevel bij de ingang, met stalen buizen met scherpe randen die het glas ondersteunen.

Echo - ontworpen door UNStudio - is het nieuwste onderwijsgebouw op de campus van de TU Delft en voldoet aan de vooruitstrevende duurzaamheidsambities van de TU Delft. Het is het eerste energieproducerende gebouw op de TU Campus.

De Glass Award is een prijs voor vooruitstrevende en spraakmakende initiatieven en projecten op het gebied van vlakglas. De uitreiking is op 9 februari 2023.

Technische Universiteit Delft | UNStudio | BAM Bouw en Techniek |

Contact

Deel deze pagina