Octatube lezing over Circulair Ontwerpen

Wij geven vandaag een lezing op de Nationale Staalbouwdag tijdens de architectenseminar Circulair Ontwerpen met Staal. Het evenement vindt plaats in de Kromhouthal te Amsterdam.

De Nationale Staalbouwdag is een jaarlijks evenement voor bouwprofessionals om kennis te vergaren over de laatste trends en ontwikkelingen in het opdrachtgeven, ontwerpen en bouwen met staal. Op deze dag zijn er veel activiteiten ingepland waaronder een architectenseminar. Hier zal Barbara van Gelder namens Octatube om 11:30 een lezing verzorgen.

Aan de hand van een verzameling door Octatube in de afgelopen 35 jaar gerealiseerde projecten worden 'lessons learned' gepresenteerd voor de circulaire mogelijkheden op het gebied van ontwerp, instandhouding en hergebruik van stalen bouwdelen.

De insteek is een praktische en kritische beschouwing: de gepresenteerde projecten, die allen in een bepaalde mate een circulair element hebben, worden gehouden tegen de meetlat van circulair bouwen. Voorbeelden van de projecten die besproken zullen worden: de Paperdome in samenwerking met Shigeru Ban, de Glazen Muziekzaal in de Beurs van Berlage, en meerdere ruimtevakwerk constructies zoals Tumult in Utrecht en de TPG Brug uit Hoofddorp.

Contact

Deel deze pagina