Te land, ter zee en in de lucht

Afgelopen weekend is het door Octatube gebouwde brugwachtershuisje voor de Botlekbrug in Rotterdam getransporteerd en in één keer gemonteerd. Het relatief kleine project is een goed voorbeeld van de werkwijze van Octatube, waarin zoveel mogelijk wordt gewerkt met prefabricage. Voor dit bouwwerk is ook het hele interieur van te voren gerealiseerd, zoals het systeemplafond, een computervloer, het sanitair en de werkplekken. Hieronder volgt een fotorapportage van het transport en het inhijsen.


De projectleider en het montageteam poseren op het brugwachtershuisje in de fabriek van Octatube, vlak voor het moment dat het bouwwerk de fabriek wordt uitgereden. 
Nadat het meer dan 15 ton zware brugwachtershuisje op een wagen is gehesen, gaat het tussen het kantoor van Octatube en de Porceleyne Fles voor een paar honderd meter de tijdelijke bouwweg op, in de richting van de Delftse Schie.


De projectleider van Octatube (Bart van den Broek) volgt het exceptionele transport op de voet.


Het brugwachtershuisje wordt voor de tweede keer gehesen. Dit keer van de wagen op de boot.


Nu gaat het transport verder over het water, richting Rotterdam.


De volgende dag wordt het brugwachtershuisje in samenwerking met Bouwborg West voor de derde keer omhoog gehesen.


De montage van het bedieningshuisje van de nieuwe Botlekbrug zit erop. Ineens lijkt het huisje een stuk kleiner, maar het is dan ook bevestigd aan de hoogste hefbrug van Europa. Montagetijd: 1 dag.

 

Contact

Deel deze pagina