Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2015

De gietknopen van de kabelnetgevels van de Markthal zijn de winnaar van de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken (BTTV) in de categorie karakteristieke stalen bouwdelen. De jury toetste 119 inzendingen en reikte in zes categorieën een prijs uit. De prijsuitreiking vond gisteren plaats in het Eye Filmmuseum te Amsterdam en was georganiseerd door Zinkinfo Benelux, de brancheorganisatie van thermisch verzinkers in de Benelux.

De prijs is bedoeld voor projecten die mede door de toepassing van thermisch verzinkt staal, innovatief zijn voor wat betreft het ontwerp, de architectuur en/of de constructie. Over de gietknopen van de kabelnetgevels van de Rotterdamse Markthal oordeelde de jury het volgende:

“Een gebouw dat door zijn vorm en functie al een unieke, opvallende verschijning is, heeft nog een zeer bijzonder detail achter de hand. De glazen kopgevels dienden zo transparant mogelijk te zijn. Om dit te bereiken heeft men de grootste kabelnetgevels van Europa gerealiseerd. De jury is onder de indruk van de slankheid van de verzinkte stalen gietknopen en de toelaatbare vervorming bij extreme wind.”

Dit jaar was het de tiende editie van de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken, die tweejaarlijks wordt uitgereikt. Zinkinfo Benelux zal een boek uitgeven waarin alle projecten worden uitgelicht.

 

Contact

Deel deze pagina