Twee Nominaties voor De Nederlandse Bouwprijs 2015

De kabelnetgevels van de Markthal zijn genomineerd voor de Nederlandse Bouwprijs 2015 in de categorie bouwmaterialen en bouwsystemen. Ook de uitbreiding van het Mauritshuis is genomineerd in de categorie gebouwen. Dit is vandaag bekend gemaakt tijdens een grote persconferentie. Uit 111 inzendingen heeft de professionele jury 3 gebouwen en 3 bouwsystemen genomineerd.
Voor de Markthal (MVRDV) in Rotterdam realiseerde Octatube twee grote kabelnetgevels. 

Het jury rapport luidt:
Een zeer intelligent ontworpen systeem en de integratie van constructie en architectuur (het bouwen van kathedralen) toont volgens de jury lef. Ondanks dat de toepasbaarheid op grotere schaal beperkt is, is dit systeem voor gebouwen waar een publieke ruimte aan de orde is, wel goed toepasbaar. De constructies die Octatube iedere keer weer ontwerpt zijn volgens de jury fascinerend. Zeer innovatieve gevel, transparant en rank voor een bijzonder gebouw met minimaal materiaalgebruik. Het is volledig recyclebaar en mede dankzij deze oplossing kan de Markthal onverwarmd blijven.Voor de Uitbreiding van het Mauritshuis (Hans van Heeswijk Architecten) realiseerde Octatube de volledig glazen liftschacht en een groot beloopbaar glazen vloerlicht.

De winnaars van de Nederlandse Bouwprijs worden op maandag 9 februari 2015 per categorie tijdens het Gala van de Nederlandse Bouw bekend gemaakt.

 

Contact

Deel deze pagina