Octatube bouwt mee aan Echo

Op de campus van de TU Delft verschijnt een nieuw onderwijsgebouw: Echo. Octatube maakt de hiervoor de doorlopende glazen gevels en daklichten.

TU Delft ziet het aantal studenten groeien en daarmee de behoefte aan grotere en flexibelere onderwijsruimte toenemen. Het nieuwe interfacultair onderwijsgebouw Echo krijgt daarom een grote verscheidenheid aan onderwijsruimten die de diversiteit aan onderwijsmethoden en studiestijlen weerspiegelen.Echo wordt een energieleverend gebouw. Het ontwerp van UNStudio volgt zoveel mogelijk de principes van de circulariteit en voldoet daarmee aan de vooruitstrevende duurzaamheidsambities van de TU Delft.

Octatube is op de bouw gestart met het plaatsen van de gevels. In de gevels komen grote glaspanelen. De grootste is ongeveer 2,6 bij 5 meter en is meer dan 5 cm dik. Deze panelen zijn voorzien van een coating die zorgt voor een optimale combinatie tussen de gewenste transparantie en zonwering.

De glaspanelen zijn boven en onder in speciaal ontworpen aluminium U-profielen gevat. Op de eerste verdieping van het gebouw houden kleine dunne stalen zwaarden de grote glaspanelen op hun plaats. In de westgevel plaatsen we een dubbelhoge glazen gevel zonder luifel. Scherpkantige stalen kokers ondersteunen deze gevel.

Onze partners: TUDelft |BAM | UNStudio | Arup | Buiting staalbouw

Meer over dit project vind je hier.

(Beeld: geproduceerd door Plompmozes, met dank aan UNStudio)

Contact

Deel deze pagina