Genomineerd voor de Façade 2023 Design and Engineering Awards

Drie recente projecten waar Octatube aan gewerkt heeft staan op de shortlist voor de Façade 2023 Design and Engineering Awards van dit jaar.

Cherrywood Canopy (Dublin, Ierland) in de categorieën Project of the Year New Build International en Project of the Year Innovation International
Gelamineerd hout, glas en staal worden gecombineerd tot een elegante, transparante, dubbel gebogen overkapping die een weelderig groene verzonken tuin bedekt. Deze unieke structuur, ontworpen door Benjamin Thomas van MOLA Architecture, lijkt eenvoudig: drie V-vormige kolommen dragen een gebogen houten rooster bedekt met glas. Maar er is meer dan op het eerste gezicht lijkt. Lees hier meer over dit project.

Tropical Fruit Warehouse (Dublin, Ierland) in de categorie Project van het Jaar Nieuwbouw Internationaal
Twee historische pakhuizen zijn zorgvuldig gerestaureerd en bekroond met een spectaculaire glazen doos. In dit buitengewone ontwerp van Henry J Lyons Architects smelten de pakhuizen, met ingewikkeld metselwerk en metselwerk, samen met de transparante glazen doos die erboven zweeft als een licht, eigentijds juweel. Lees hier meer over dit project.

Shell C30 (Den Haag, Nederland) in de categorie Project van het Jaar Refurbishment International
Een statig kantoorgebouw dat herinneringen oproept aan de Nederlandse architectuur uit de 16e en 17e eeuw heeft een grootschalige renovatie ondergaan. Onderdeel van deze verbouwing was het overdekken van een monumentale binnentuin met een gridshell overkapping. Een uitdagende taak in engineering, constructie, productie en montage. Door in een vroeg stadium een integrale, multidisciplinaire manier van werken te introduceren, kunnen we deze uitdagingen het hoofd bieden. Lees hier meer over dit project.

Contact

Deel deze pagina