Octatube opnieuw gecertificeerd als B Corp

Octatube is opnieuw gecertificeerd als een B Corp, een certificering die onze meetbare hoge normen en doelen in sociale en milieuprestaties en transparantie aantoont. Met onze innovatieve denkwijze en verantwoord gebruik van middelen ontwerpen en bouwen we uitdagende, complexe en iconische constructies voor een lange levensduur. Op die manier dragen we actief bij aan de ambities om een duurzame gebouwde omgeving te creëren.

We zetten ons bijvoorbeeld in om het gebruik van materialen, energie en transport en de hoeveelheid afval in onze projecten te minimaliseren. Niet alleen om ontwerpen financieel aantrekkelijk te maken, maar vooral om de impact op het milieu te minimaliseren. Met onze zelf ontwikkelde CO2-berekeningstool kunnen we achterhalen hoeveel een project zal uitstoten. Het geeft onze ingenieurs informatie over de CO2-niveaus van mogelijke ontwerpvarianten, zodat we slimme oplossingen kunnen bedenken om meer te doen met minder zonder concessies te doen aan kwaliteit of ontwerp. We blijven deze tool verbeteren en uitbreiden en laten de betrouwbaarheid ervan controleren door een externe audit. 

We geloven dat we door inzicht te krijgen in onze impact als bedrijf, door hulpbronnen te beheren en door samen te werken met verschillende belanghebbenden, een duurzame omgeving kunnen creëren waarin zowel de huidige als toekomstige generaties kunnen doen wat ze het liefste willen doen. Inclusief het realiseren van uitdagende architectuur. 

Een B Corp zijn is nog maar het begin. B Corps boeken voortdurend vooruitgang, werken aan meer inclusieve werkplekken, verbeteren hun impact op het klimaat en reageren op de steeds veranderende problemen in de wereld. Een gecertificeerde B Corporation zijn stimuleert ons om vooruitgang te blijven boeken. We zijn er trots op dat we een van hen zijn. Octatube is in beweging, verandert en vergroot zijn impact om een betere toekomst voor iedereen te creëren. 

Contact

Deel deze pagina