Faculteit Bouwkunde TU Delft

Architect
Opdrachtgever
Jaar
Locatie
Materiaal
Staal
Toepassing
Dak, Gevel

Na het drama van de brand die het einde betekende van het TU Delft faculteitsgebouw Bouwkunde in 2008, kwam snel een proces op gang voor een nieuwe locatie voor deze faculteit. Het oude hoofdgebouw van de TU Delft aan de Julianalaan bleek perfect. Om de functionaliteit en de capaciteit te vergroten voegde Octatube twee lichte en functionele serre’s toe (+/-2100m²) die door het toepassen van een lichtgewicht Octatube Tuball spaceframe in een record tijd van 3 maanden geëngineerd en gebouwd konden worden. Het stalen ruimtevakwerk is gebaseerd op bollen en staven op een grid van 2,7 meter. Resulterende in lichtgewicht constructie met grote overspanningen en vrijheid in de plattegrond.
De gevels zijn gebaseerd op kassenbouw en zijn aangepast voor deze hoogte. De ruimtes worden veelvuldig en flexibel gebruikt voor onder andere het bouwen van maquettes, lezingen, studeren en evenementen.
Het gehele BK City project, waar de twee glazen hallen deel van uitmaken, heeft meerdere nominaties en prijzen gewonnen.

Factsheet Contact

Deel deze pagina