De Curve, IJsselstein
De Curve, IJsselstein
De Curve, IJsselstein
De Curve, IJsselstein
De Curve, IJsselstein

De Curve, IJsselstein

Architect
Opdrachtgever
Jaar
Locatie
Materiaal
Glas
Toepassing
Gevel

Voor de organisatie van dit kantoorpand is transparantie één van de kernwaarden. Het ontwerp van hun nieuwe kantoorgebouw, genaamd de Curve, was daar dan ook op gebaseerd. Het architectonisch ontwerp van EVA architecten lag al klaar en de opdrachtgever zocht een partij die het best mogelijke eindresultaat kon leveren zonder concessies te doen op de kwaliteit of beeldverwachting. 

Het specialisme van Octatube sprak de klant aan en zodoende werkten we direct voor de eindgebruiker. Dit betekende een grote betrokkenheid van de klant, die de durf heeft gehad om naast een gerenommeerde aannemer ook met een specialistische gevelbouwer in zee te gaan. Ons specialisme is goed te zien bij de glaspanelen die van vloer tot plafond lopen. Er zat een uitdaging in het zowel convex (bol) als concaaf (hol) buigen van het glas in combinatie met een coating. Het team van Octatube heeft hier veel ervaring mee en de klant is hier in een vroeg stadium over geïnformeerd en bij betrokken. Door de goede betrokkenheid van de klant en korte lijnen naar de architect zijn problemen aangepakt en is het project soepel verlopen. De volledig glazen gevel maximaliseert zicht en lichttoetreding. Ook aan energiebesparing is gedacht. Het gebouw wekt volledig zijn eigen stroom op door zonnepanelen. Het mos-sedumdak zorgt voor betere infiltratie van het regenwater. CO2 gestuurde zone-luchtbehandeling en aanwezigheidsdetectors voor de verlichting zorgen ervoor dat er geen energie verspild wordt. Het eindresultaat ligt dicht bij de beeldverwachting van de klant en er zijn geen concessies gedaan op kwaliteit. Zowel qua planning als kwaliteit heeft het Octatube team beloftes waargemaakt.

Factsheet Contact

Deel deze pagina