Derde Project van Start in Londen

In het hart van West End, ten noorden van Oxford Street in Londen, zal door Octatube een zeer hoogwaardige gevel worden gerealiseerd. Aan 59-65 Wells Street zal een modern kantoorpand genaamd Tasman House verrijzen met een grote receptie en verschillende winkels op de begane grond.

In opdracht van Wates Construction is Octatube van start gegaan met de engineering van de unieke gevel, waarin glaspanelen omkaderd zijn door bronskleurig geanodiseerd aluminium, afgewisseld door zonwering en op maat gemaakte GRC (Glass fiber Reinforced Concrete) panelen. Het project wordt verder gekenmerkt door 13 op maat gemaakte glazen-, aluminium- en brandwerende deuren en een 4,3 meter hoge glazen tourniquet. Het architectonische ontwerp is van Buckley Gray Yeoman. 


credits: Miller Hare

Het glas wordt structureel bevestigd op scherpkantige T-profielen, waarbij een gedeelte wordt uitgevoerd als een brandwerende buitengevel (EI60). Verder zal Octatube verschillende (constructieve) testen uitvoeren.

credits: Buckley Gray Yeoman

De bouw gaat al in oktober van start en wordt naar verwachting voor de zomer van 2017 afgerond. De voorgevel is totaal 38 meter breed en 26 meter hoog.

 

Contact

Deel deze pagina