Lezing Mick Eekhout op Glasstec

De internationale conferentie engineered transparency vormt in samenwerking met de Glasstec beurs in Düsseldorf (Duitsland) een unieke mogelijkheid die presentaties combineert over geavanceerde glas technieken in de architectuur en bouwtechniek, samen met een tentoonstelling over toonaangevende technologieën over de productie, verwerking en eindproducten van glas.De internationale beurs heeft als doel het onderzoek en de laatste ontwikkelingen te laten zien op het gebied van architectonisch en constructief gebruik van glasconstructies, gevel engineering en zonne-energie. Engineers, ontwerpers, architecten en onderzoekers worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze conferentie.
De onderwerpen over glasconstructies zijn: sterkte en stabiliteit, lamineren en composiet ontwerpen en het buigen en vervormen van glas.

Mick Eekhout, die zowel algemeen directeur van Octatube is, als professor van de leerstoel product ontwikkeling op de TU Delft, zal spreken over dit laatste onderwerp, het buigen en vervormen van glas. In een lezing over het koud torderen van glas zal hij op dit onderwerp ingaan. Een aantal projecten van Octatube met gebogen glas zullen ook de revue passeren. Van een vroeg voorbeeld toen het vervormen van glas nog in de kinderschoenen stond (Stadhuis Alphen aan de Rijn, 2002), tot aan projecten waar de grenzen worden opgezocht van het torderen van glas. Bijvoorbeeld op het gebied van buigen (Zuidpoort Luifel, Delft), of in combinatie met een volledig glazen constructie: koud getordeerde isolatie panelen die zijn bevestigd op 11 meter lange glazen vinnen (Victoria & Albert Museum, Londen).

Op deze pagina is meer te lezen over gebogen glas.